Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O parte dintre învinuiții în dosarul judecătorilor au fost ”cazați” la Penitenciarul 13

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul, asistentul judiciar, medicul și persoana fizică inculpați în dosarul judecătorilor au aflat astăzi unde își vor petrece următoarele 30 de zile .

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au admis integral demersul procurorilor anticorupție de a-i plasa în arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile pe alți patru figuranți în dosarul judecătorilor corupți. Este vorba despre un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Judecătorii care au ascuns mita în lenjeria intimă, plasați în arest preventiv

Astfel, avocatul, asistentul judiciar și persoana fizică au fost plasați în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul numărul 13 din Chișinău. Medicul ginecolog-obstetrician va sta 30 de zile în izolatorul CNA.

Miercuri seara, cinci judecători și un procuror au fost plasați de asemenea în arest preventiv, o parte în izolator, iar alta – în arest la domiciliu.

Procurorii și ofițerii anticorupție au descins marți, 23 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, Procuratura municipiului Chișinău, precum și la domiciliile suspecților, într-un caz de corupție investigat de procurori. Urmărirea penală pe cauză a fost dispusă de către procurorul general Eduard Harunjen conform elementelor infracţiunii de trafic de influență. Ulterior, la cauza respectivă au fost conexate cauzele penale privind elementele infracțiunii de corupere pasivă și corupere activă. În urma perchezițiilor au fost reținute 10 persoane:  cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medic și un inculpat pe un dosar.

Imagini inedite: Iată cum iau mită judecătorii din Moldova - Video>>>

În urma examinării demersurilor procurorilor, instanța de judecată a decis miercuri seara plasarea în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție pe un termen de 30 de zile a unui judecător, alți 2 judecători primind 20 de zile de arest în izolatorul CNA. Ceilalți doi judecători și procurorul implicați în actele de corupție incriminate de procurori, au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, a declarat pentru Sputnik Moldova că perchezițiile și reținerile au loc în baza acordului dat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Апелляционная палата Curtea de apel - Sputnik Moldova
Societate
Exclusiv: Procurorul general, despre perchezițiile de la Curtea de Apel. Cine este vizat

Conform  materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.

Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la persoanele interesate către magistrați.

Medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă erau “clienții” judecătorilor, cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Fluxul de știri
0