Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin va avea o întâlnire cu Trump pe 11 noiembrie, la Paris

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoPutin și Trump
Putin și Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Ieri, consilierul american pentru securitate națională, Bolton, l-a informat pe Vladimir Putin că președintele american Donald Trump ar dori să se întâlnească cu președintele Rusiei în marja apropiatei întâlniri internațională de la Paris.

CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin va purta negocieri complexe cu președintele american Donald Trump, pe 11 noiembrie, în timpul vizitei sale la Paris, a declarat marți Iurii Ușakov.

Vladimir Putin la clubul de discuții Valdai - Sputnik Moldova
Rusia
Putin despre războiul nuclear: „Noi vom ajunge în rai, iar ei vor pieri”

"În cadrul consultărilor dintre consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, cu reprezentanții noștri pentru politică externă și politică militară, s-a ajuns la un acord prealabil cu privire la posibilitatea unui contact între cei doi președinți la Paris, în marja evenimentelor legate de centenarul încheierii Primului Război Mondial, fapt confirmat și de președintele nostru în cadrul conversației cu Bolton", le-a spus Ușakov jurnaliștilor.

El a adăugat că întâlnirea a fost programată pentru 11 noiembrie și va fi un eveniment complex și "bine pregătit".

Consilierul a mai menționat că Moscova speră că Trump îl va primi la Casa Albă pe Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, care va efectua o vizită în SUA.

Tehnică militară americană în Iraq - Sputnik Moldova
Care a fost "cea mai mare greșeală" a SUA din istorie? Trump are un răspuns

"Întâlnirea Putin-Bolton s-a desfășurat în ideea că, atunci când secretarul Consiliului de Securitate, domnul Patrușev, va merge pentru consultări la Washington, se va bucura de o primire la nivel superior în Casa Albă", a declarat Ușakov după întâlnirea președintelui rus Vladimir Putin cu John Bolton, consilierul pentru Securitatea Națională a SUA.

Comentariile consilierului au venit după întrevederea Putin-Bolton, în cadrul cărora președintele rus a menționat că ar fi utilă continuarea dialogului cu omologul său american Donald Trump.

Totodată, oficialii au discutat posibilitatea schimbului de opinii cu privire la chestiuni strategice și dezarmare.

Kremlinul a explicat afirmațiile lui Putin despre un eventual atac nuclear>>>

Înainte de întâlnirea cu președintele rus, Bolton a avut luni o întrevedere cu șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, în cadrul căreia oficialii au discutat despre Tratatul de neproliferare a armelor nucleare (NPT), Tratatul de interzicere totală a testelor nucleare (CTBT) ), Tratatul privind cerul deschis, Convenția privind interzicerea armelor chimice și Convenția privind interzicerea armelor biologice și toxice.

Fluxul de știri
0