Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova schimbă mecanismul de cooperare juridică cu statele CSI

© Photo : МПА СНГФлаги стран СНГ
Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a decis să propună plenului Parlamentului de la Chișinău votarea modificărilor la Legea pentru ratificarea Protocolului la Convenția privind asistența juridică și raporturile juridice în materie civilă, familială și penală din 22 ianuarie 1993.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Mecanismul de cooperare juridică între statele CSI va fi îmbunătățit. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a decis să propună plenului Parlamentului de la Chișinău votarea modificărilor la Legea pentru ratificarea Protocolului la Convenția privind asistența juridică și raporturile juridice în materie civilă, familială și penală din 22 ianuarie 1993.

Официальный визит Р. Т. Эрдогана в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Cu ce pleacă Igor Dodon în vizita sa oficială în Federația Rusă

Potrivit noilor modificări, vor fi atribuite competențe de colaborare în domeniul actelor de stare civilă, acte de studii, a stagiului de muncă și altor autorități naționale. Este vorba despre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Servicii Publice, Casa Națională de Asigurări Sociale, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Serviciul Fiscal de Stat. În prezent, asemenea competențe au doar Ministerul Justiției și Procuratura Generală.

”Cooperarea în domeniul asistenței juridice în baza respectivului protocol, numai prin intermediul autorităților centrale este una anevoioasă, îndelungată, fiind uneori tergiversată executarea cererilor de asistență juridică internațională, ceea ce nu de puține ori creează nemulțumiri din partea cetățenilor”, menționează autorii în nota informativă.

Proiectul urmează să fie examinat și votat de plenul Parlamentului.

 

Fluxul de știri
0