Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Iată care sunt pasiunile șefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc – Video

Abonare
Șefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, este pasionat de chipiuri polițienești. De-a lungul carierei sale a reușit să adune o colecție impresionantă.

A visat din copilărie să devină polițist. Era impresionat de uniforma oamenilor legii și de chipiurile pe care aceștia le purtau cu mândrie pe cap. Este vorba de șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, care a reușit să adune de-a lungul carierei o colecție impresionantă de caschete polițienești din diferite colțuri ale lumii. Din fiecare deplasare de serviciu vine acasă cu câte o șapcă nouă.

”Unul dintre cele mai deosebite chipiuri din colecția mea este acela care mi l-a dăruit, cu un an în urmă, un șef al poliției din Marea Britanie. Cadoul mi-a fost oferit în timpul unei vizite în Marea Britanie”, a declarat pentru Sputnik Moldova șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.  

Mulți dintre colegii săi de breaslă din alte state cunosc că are această pasiune și nu ezită să îl surprindă cu câte un chipiu nou. Gheorghe Cavcaliuc spune că nici el nu merge cu mâna goală la colegi, are mereu pregătită câte o șapcă pentru a o face cadou.

”De fiecare dată când mergeam într-o deplasare de serviciul într-o țară de unde nu aveam chipiu mă pregăteam și îmi luam cu mine câte o șapcă polițienească. Ulterior făceam schimb de chipiuri cu omologii mei”, a mai precizat Cavcaliuc.

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției ne-a mărturisit că dragostea pentru munca de polițist și pentru chipiuri i-a fost insuflată de un vecin, care profesa această meserie.

”Vecinul meu a observat că îi admir chipiul de polițist și mi l-a dăruit. Eram foarte fericit și îl purtam peste tot”, a mai menționat șeful adjunct al IGP, Georghe Cavcaliuc.

Funcționarul are în colecție 160 de chipiuri și nu vrea să se oprească aici. Fiecare șapcă este numerotată și figurează într-o ”bază de date”. Acolo pot fi găsite informații cu privire la anul și persoana care i-a dăruit chipiul. Gheorghe Cavcaliuc are planuri mari. Acesta intenționează să adune șepci din toate țările lumii ca ulterior să elaboreze un model de șapcă unică pentru polițiștii din țara noastră. 

Gheorghe Cavcaliuc - Sputnik Moldova
Iată cât poate să cheltuiască statul pentru investigarea unui caz de furt de găini

”Îmi doresc să valorific colecția mea pentru Poliția Națională. Atunci când voi avea chipiuri din aproape toate statele lumii voi convoca o comisie la nivel național din care vor face parte polițiști de rând, polițiști de rang superior, angajați ai serviciului de logistică, designeri și producători de uniforme din țara noastră. Această comisie va evalua fiecare chipiu din colecția mea, începând de la chipiurile de fiecare zi până la chipiuri de gală, în urma analizei acestor șepci vom elabora un nou concept, un nou chipiu al Poliției Naționale care va fi cel mai frumos, cel mai comod și cel mai ușor”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Le-a examinat și testat însuși Gheorghe Cavcaliuc: Vezi cât sunt de bune – Foto>>>

Gheorghe Cavcaliuc a fost numit șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție în anul 2014. Acesta a absolvit Facultatea de Drept de la USM în 2007, iar până la Universitate și-a făcut studiile la Colegiul de Poliție „Dimitrie Cantemir” al MAI.

Fluxul de știri
0