Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grădiniță, închisă din cauza unui focar de meningită

© Sputnik / Mikhail Mordasov / Accesați arhiva multimediaIn December the BBC reported that according to a study from the Family and Childcare Trust, the average cost of childcare in the UK was 11,700 pounds ($17,693 US) for a family with one child in full-time nursery and one child in an afterschool club.
In December the BBC reported that according to a study from the Family and Childcare Trust, the average cost of childcare in the UK was 11,700 pounds ($17,693 US) for a family with one child in full-time nursery and one child in an afterschool club. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Alertă în Suceava, România, după depistarea unui focar de meningită acută virală la cea mai mare grădiniță din municipiu.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Trei copii de la o grădiniță din Suceava au fost internați la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă cu suspiciunea de meningită.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă și a decis să închidă grădinița pentru efectuarea dezinfecției.

Врач в больнице, архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Boală infecțioasă extrem de periculoasă, chiar la hotarul Moldovei

Potrivit DSP Suceava, este vorba de trei copii sub vârsta de cinci ani de la Grădiniţa cu Program Prelungit din Burdujeni, unde evoluează un focar de meningită acută virală.
Date fiind potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomerare al acestei unităţi de învăţământ, aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante, Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava i-a fost propusă emiterea unei decizii de închidere temporară a unităţii de învăţământ începând cu data de 24 octombrie, pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţii preşcolare, a anunțat Direcția într-un comunicat.

Totodată,  toţi părinţii vor fi informați despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală.

Fluxul de știri
0