Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bruxelles-ul îngenuncheat: Donald Trump se declară „naționalist”

© AP Photo / Susan WalshDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Naționaliștii europeni au primit o mână nesperată de ajutor de la președintele SUA care s-a declarat ”naționalist” și și-a îndemnat suporterii să folosească acest termen ca să se opună globaliștilor.

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 24 oct, Sputnik, Daniela Porovăț. Donald Trump s-a declarat naționalist la un miting electoral din Huston, dând lovitura de grație globaliștilor: 

„Ştiţi ce este un globalist? Un globalist este o persoană care doreşte ca planeta să meargă bine şi, sincer, fără să îi pese de ţara noastră prea mult. Ştiţi ceva, nu putem să permitem aşa ceva. Există un cuvânt. Este de modă veche. Se numeşte naţionalist. N-ar trebui să folosim acel cuvânt. Ştiţi ce sunt eu? Sunt un naţionalist. Folosiţi acel cuvânt.”, a declarat Trump fără echivoc.

Poziționarea clară a președintelui SUA de partea naționaliștilor vine într-un moment în care Bruxelles-ul se luptă din greu să oprească ascensiunea partidelor naționaliste din Europa și încearcă demonizarea termenului de ”naționalist” pe care îl asociază cu cele mai rele lucruri din lume.

Doar că, de acum înainte, naționaliștii europeni au un aliat în persoana președintelui SUA, iar cei care vor mai spune că naționalismul este un pericol vor trebui să își asume un atac direct la Donald Trump.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump șochează din nou: Iată ce vrea să facă de această dată

Printre cei care au fost prinși în ofsaid de asumarea de către Trump a naționalismului se numără nu doar liderii europeni, ci și ambasadorul SUA la București, ba chiar și președintele României care s-a exprimat în mai multe ocazii împotriva naționalismului. Toți aceștia s-au trezit în tabăra anti-Trump o dată cu declarațiile recente ale președintelui SUA.

Cu siguranță, asumarea de către Trump a naționalismului anti-globalist va fi o temă de campanie la următoarele alegeri europarlamentare, obligându-i pe eurocentriști să se delimiteze de aliatul tradițional, SUA, dar dând o mână de ajutor partidelor naționaliste.

Fluxul de știri
0