Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția autorităților după ce oamenii au blocat trenul la Sipoteni

© Photo : Căile Ferate ale MoldoveiTren Chișinău
Tren Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți oameni din satul Sipoteni, Călărași, sunt nemulțumiți de faptul că în trenul de pe ruta Ungheni – Chișinău nu sunt locuri suficiente, fiind nevoiți astfel să stea înghesuiți.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Mai mulți oameni din localitatea Sipoteni, raionul Călărași, care călătoresc cu trenul de pe ruta Ungheni – Chișinău, și-au manifestat nemulțumirea față de numărul redus de locuri pe care le oferă cele trei vagoane, aceștia fiind nevoiți să se înghesuie până la refuz.

поезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi - Sputnik Moldova
Societate
Schimbări importante: Trebuie să știi asta dacă vrei să mergi cu trenul la Iași sau Odesa

Oamenii au blocat ieri circulația garniturii de tren în semn de protest. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers la stația din Sipoteni pentru a se documenta în privința situației reale de la fața locului. Potrivit ministrului, incidentul s-a produs din lipsa celui de-al patrulea vagon, care a suferit unele defecțiuni tehnice.

Gaburici a cerut explicații conducerii CFM cu privire la faptul că pasagerii nu au fost anunțați despre lipsa celui de-al patrulea vagon. În context, ministrul i-a solicitat directorului general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala, să intervină pentru a suplini numărul de vagoane în zilele de luni și vineri, precum și în ajun și după sărbătorile naționale.

 „Trebuie să le asigurăm oamenilor confort, siguranță, prețuri accesibile și operativitate. Avem toate instrumentele la îndemână pentru a crea aceste condiții”, a menționat ministrul.

Conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii a fost asigurată de faptul că trenul de pasageri Chișinău-Ungheni-Chișinău va fi suplinit cu vagoane, evitând crearea disconfortului pentru călători.

“Este inadmisibil ca, fără să fie anunțați călătorii, să fie scos un vagon din circulație și să rămână doar 3, atâta timp cât chiar și 4 nu întotdeauna sunt destule. Am stabilit cu conducerea CFM că în zilele de luni și vineri vor circula 2 garnituri a câte 4 vagoane, iar până la 1 decembrie, se va veni cu soluții ca să fie antrenate permanent 8 vagoane și va fi efectuată o analiză a fluxului de pasageri. Într-adevăr este nevoie de eficientizarea activității CFM, dar nu în defavoarea oamenilor”, a punctat Chiril Gaburici.

Ce s-a întâmplat în trenul Chișinău-Ungheni: Nimeni nu s-a așteptat la așa ceva - Foto>>>

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni acesta ajunge la ora 05:15, în Capitală staționând la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din stația Sipoteni și până la Chișinău, prețul unui bilet este de 14 lei.

Fluxul de știri
0