Dezvăluire: Medicii au identificat cum să prelungească viaţa pacienţilor cardiaci

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Persoanele care au supraviețuit unui atac de cord, ischemiei sau accidentului vascular cerebral nu ar trebui să stea în nemişcaţi, ci să facă câteva mișcări la fiecare 20 de minute pentru a-și maximiza șansele de prelungire a vieții lor, au concluzionat cercetătorii de la Congresul Societății Canadiene cardiologie din Toronto, potrivit EurekAlert!.

CHIȘINĂU, 23 oct — Sputnik. Medicii au declarat în cadrul Congresului Societăţii canadiene Cardiovasculare din Toronto că persoanele care au suferit un atac de cord, ischemie sau accident vascular cerebral nu ar trebui să ramană nemişcaţi, ci să facă câteva mişcări la fiecare 20 de minute, potrivit unui comunicat de presă, publicat pe site-ul web EurekAlert!.

Tinere zâmbind - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Nou studiu: Oamenii cu acest tip de personalitate trăiesc mai mult

"Cercetările noastre arată că persoanele cu boli de inimă ar trebui să se ridice de pe locurile lor la fiecare 20 de minute şi să consacre următoarele şapte minute pentru activitate fizică moderată. Chiar dacă, în acel moment, se ridică din când în când și se plimbă în cameră, este posibil să ardă aproximativ 770 de kilocalorii pe zi, cu condiția să respecte acest program de activitate", a declarat Ailar Ramadi de la Universitatea din Alberta din Edmonton (Canada).

Astfel, un nivel scăzut al activității fizice este considerat a fi una dintre cauzele creșterii riscului de infarct miocardic, a accidentelor vasculare cerebrale, a problemelor osoase la vârstnici și multe alte probleme și boli asociate cu acumularea de colesterol și alte substanțe nocive în organism sau de dezvoltarea inflamației cronice, potrivit comunicatului.

După cum arată observațiile oamenilor de știință, chiar și o ușoară creștere a nivelului activității fizice reduce semnificativ riscul unui atac de cord sau al altor probleme de inimă și sânge.

Ramadi și colegii săi se întrebau de asemenea ce nivel al activității fizice minime ar fi util pentru persoanele care au avut un accident vascular cerebral sau atac de cord și care petrec cea mai mare parte a timpului pe şezute sau culcat.

Vin - Sputnik Moldova
Nou studiu: Consumul moderat de alcool nu are efecte pozitive asupra sănătății

Pentru a face acest lucru, ei au adunat un grup de 132 de voluntari cu insuficiență coronariană și au observat cât de des erau activi și ce făceau atunci.

Oamenii de știință doreau să știe care este diferența dintre activitatea fizică a persoanelor cu acest tip de boală în comparație cu cei care nu au avut niciodată probleme similare.

Astfel, analizele au arătat că indivizii care au suferit deja de boli de inimă nu au efectuat mișcări suficiente, arzând o medie de 770 kilocalorii mai puțin decât participanții sănătoşi.

Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar conduce la acumularea de colesterol și alte grăsimi "dăunătoare" în corpul lor. Toate aceste substanțe se pot acumula pe pereții arterelor, ceea ce crește considerabil riscul unui nou atac de cord sau accident vascular cerebral.

Prin urmare, ar fi posibil să evităm aceste boli ridicându-ne la fiecare 20 de minute și să ne plimbăm prin birou, în apartament sau în natură. În acest caz, riscul unui nou atac ar fi redus la minim, a concluzionat Ailar Ramadi.

Fluxul de știri
0