Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vizită neanunțată: De ce au venit senatorii americani în Moldova

© Sputnik / Алексей Агарышев / Accesați arhiva multimediaSediul Congresului SUA
Sediul Congresului SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Presa locală a anunțat astăzi că în Moldova a sosit un grup de senatori americani, deși anterior nu s-a știut nimic despre această vizită.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Mai mulți senatori americani au ajuns astăzi în Republica Moldova. Vizita acestora nu a fost anunțată anterior de autorități.

Primele informații despre sosirea senatorilor americani în Moldova au apărut în presa locală. Contactat de Sputnik Moldova, serviciul de presă al misiunii diplomatice a SUA în țara noastră a refuzat să comenteze știrile respective.

Ulterior însă, Parlamentul Republicii Moldova a publicat un comunicat de presă cu privire la vizita celor cinci senatori SUA. Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu grupul de senatori americani condus de Richard Burr.

Tinerii admişi în Academia „Alexandru cel Bun”, iniţiaţi în arta militară - Sputnik Moldova
Societate
Parlamentul schimbă Legea cu privire la statutul militarilor

Potrivit comunicatului, parlamentarii din Republica Moldova au discutat cu senatorii riscurile de securitate, soluțiile comune pentru vulnerabilitățile din zonă precum și creșterea economică.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vorbit despre soluțiile implementate de autorități pentru consolidarea statului de drept și asigurarea securității cetățenilor Republicii Moldova.

La întrevedere au mai participat vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi, deputații Eugen Carpov și Mihaela Spătari.

Din delegația Senatului SUA fac parte senatorii John Thune, Jerry Moran, Roy Blunt, Susan Collins.

Fluxul de știri
0