Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Lavrov: Statele Unite ale Americii nu au demarat procedura de ieșire din INF

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procedura oficială de ieșire din Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF) nu a fost demarată de SUA, însă orice acțiune de acest fel va fi urmată de o reacție de răspuns, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat, comentând posibila ieșire a SUA din Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF), că orice acțiune în acest domeniu va fi urmată de o reacție.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că Statele Unite nu intenționează să respecte Tratatul privind forţele nucleare intermediare, atunci când Moscova îl încalcă, și îl vor denunța. Președintele SUA a mai declarat că Washingtonul își va dezvolta potențialul militar.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov: Moscova este pregătită de provocări la scară largă din partea Vestului

Potrivit unei declarații oferite agenției RIA Novosti de viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Reabkov, Rusia așteaptă explicații clare despre pașii pe care urmează să îi întreprindă SUA în legătură cu INF de la consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, care se află într-o vizită la Moscova.

“Desigur, așa cum a mai declarat anterior, și președintele Putin a confirmat la forumul "Valdai" din Soci, orice acțiune în acest domeniu va fi urmată de o reacție de răspuns, pentru că stabilitatea strategică poate fi asigurată doar în baza unei parități. O astfel de paritate va fi menținută în orice condiții. Suntem responsabili de stabilitatea globală și sperăm că SUA nu se vor dezice de partea lor de responsabilitate”, a spus ministrul în cadrul unei conferințe de presă după o rundă de negocieri cu omologul său din Madagascar.

SUA nu au demarat procedura de părăsire a INF

Totuși, potrivit lui Lavrov, deocamdată Washingtonul nu a demarat procedura oficială de ieșire din tratatul INF, adăugând că deocamdată e vorba doar de o declarație de intenție.

La Moscova are loc întrevederea dintre Patrușev și Bolton>>>

“Tratatul privind forţele nucleare intermediare prevede o procedură clară, care presupune o posibilă ieșire din tratat. Însă această procedură nu a fost demarată, deocamdată”, a declarat șeful diplomației ruse.

Fluxul de știri
0