Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Artificial sau natural: Autoritățile au decis ce fel de brad va fi instalat în PMAN

© Sputnik / Miroslav RotariРождественская ярмарка
Рождественская ярмарка - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au decis în acest an împreună cu locuitorii țării ce fel de brad să fie instalat în PMAN de sărbătorile de iarnă.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Capitalei s-a luat decizia ca Pomul de Crăciun care va fi instalat în Piața Marii Adunări Naționale în acest an să fie unul artificial.

Рождественская ель Кишинев 2017 - Sputnik Moldova
Societate
Reîncepe epopeea bradului: Iată cu ce propunere a venit administrația Primăriei Capitalei

Decizia a fost luată după ce pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Capitalei a fost lansat un sondaj în care locuitorii țării au fost întrebați „Ce fel de brad ar trebui să fie instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de sărbătorile de iarnă – brad natural sau brad artificial”.

În urma sondajului, 87% dintre cetățeni au votat pentru brad artificial. Sondajul a fost realizat în perioada 5 – 15 octombrie. Bradul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi inaugurat pe data de 1 decembrie 2018.

Anul trecut, mult lăudatul și mult așteptatul Pom de Crăciun din centrul Capitalei s-a dovedit a fi o urâțenie, chiar dacă a fost adus de departe, de prin Carpații din Ucraina. Și asta după ce s-a anunțat că bradul care va fi adus va fi cel mai mare și mai frumos Pom de Crăciun instalat vreodată în Chișinău. Pomul a fost transportat tocmai din Ivano-Frankivsk. Pe drum, copacul a fost deteriorat rău, așa că arăta jalnic. 

Trebuie să știi asta! Sfaturi utile pentru păstrarea bradului de Crăciun>>>

Primarul general interimar al Capitalei de atunci, Silvia Radu, a dispus ca bradul să fie scos din Piața Marii Adunări Naționale, la puțin timp după ce a fost instalat. Ulterior, Silvia Radu a cumpărat alt brad din proprii bani care a fost instalat în PMAN.

Fluxul de știri
0