Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Despre chezășia viitorului acestui neam: Explicația unui episcop ortodox

© Photo : Mitropolia MoldoveiSlujbă în cinstea Icoanei Maicii Domnului de la Hârbovăț
Slujbă în cinstea Icoanei Maicii Domnului de la Hârbovăț - Sputnik Moldova
Abonare
Creștini ortodocși din toată țara au venit la Mănăstirea Hârbovăț pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Episcopul Petru de Ungheni și Nisporeni a explicat care este chezășia viitorului Moldovei.

CHIȘINĂU, 21 oct — Sputnik. Creștini din toate colțurile Moldovei au venit duminică la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului" din Hârbovăț, pentru a participa la prima slujbă în cinstea Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni.

Aceasta este prima slujbă după decizia sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova de a transfera slujba de prăznuire a Icoanei făcătoare de minuni și a soborul Tuturor Sfinților care s-au proslăvit pe pământul Moldovei de pe 1/14 octombrie în prima duminică după serbarea Acoperământului Maicii Domnului.

Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna Octombrie

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost un prilej de rugăciune, unitate şi comuniune a creștinilor, care au adus laudă Maicii Domnului care a dat acest mare odor, Icoana Sa Făcătoare de Minuni a Moldovei.

După Sfânta Liturghie, Episcopul Petru de Ungheni și Nisporeni le-a explicat creștinilor că țara noastră va avea viitor doar dacă vom păstra legătura vie cu Dumnezeu.

”Garanția unui viitor promițător și strălucit al țării și al Bisericii noastre este păstrarea legăturii permanente cu Dumnezeu, evlavia populară și credință specială pe care cu mare greu o mai întâlnești astăzi la alte popoare europene. Să reținem că scopul și rostul vieții noastre și a toate câte le facem să fie în slujba Luminii, Adevărului și a înfăptuirii dreptății lui Dumnezeu în lume”, a explicat Episcopul Petru.

Ierarhul a precizat că, începând secolul al XVIII-lea și până în zilele noastre, creștinii ortodocși vin la Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Hârbovăț pentru a afla mângâiere și tămăduire sufletească și trupească. 

Pe parcursul anilor, această icoană a supraviețuit în chip minunat mai multor incendii. De atunci, icoana este considerată drept izbăvitoare și ajutătoare în necazuri atât a monahilor, cât și a mirenilor, bucurându-se de o cinstire deosebită în țara noastră.

Fluxul de știri
0