Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care este evoluția psihică și socială a copiilor crescuți în cupluri de homosexuali

© Sputnik / OsmatescoZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Psiholog: Copiii crescuți în familiile de homosexuali riscă să ajungă victime ale discriminării și violenței.
Care este evoluția psihică și socială a copiilor crescuți în cupluri de homosexuali

Legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex și adoptarea copiilor de către acestea provoacă dispute aprinse în societatea de astăzi. În timp ce reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, care apără drepturile minoritățile sexuale, câștigă tot mai mult teren în majoritatea statelor, unii sociologi și psihologi bat alarma în ceea ce privește consecințele în cazul unui copil crescut și educat de un cuplu gay.

Societatea trebuie să se gândească la traumele copiilor din familiile de homosexuali.

„Confor unor studii și cercetări, copiii crescuți în familiile de homosexuali prezintă anumite dereglări în ceea ce privește identitatea sexuală, confuzii în ceea ce privește identității de gen, de sine. Acești copii prezintă devianțe de ordin psihologic. Într-un studiu realizat în SUA s-a depistat că acești copii apelează cel mai frecvent la psihoterapeuți. Mai mult, în rândul acestora se înregistrează cazuri de suicid", a declarat psihologul Zinaida Gribincea pentru Radio Sputnik Moldova.

Cert este că acești copii riscă să ajungă victime ale discriminării și violenței. 

„În ceea ce privește integrarea lor în societate, ei sunt supuși discriminării, iar acest lucru poate pune amprenta asupra laturii emoționale", adaugă Zinaida Gribincea.

Și dificultăţile de adaptare socială nu reprezintă singura problemă în cazul copiilor care cresc în familii de homosexuali.

„Este foarte important ca un copil să fie educat într-o familie cu viziuni corecte, deoarece dacă vorbim despre un fundament sănătos, vom putea vorbi despre generații care vor avea viziuni sănătoase asupra vieții, în general", conchide Zinaida Gribincea. 

Fluxul de știri
0