Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune un proctolog cu 31 ani de experiență despre pacienții din Moldova

© Sputnik / OsmatescoElvira Andon
Elvira Andon - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii Spuntik Matinal, medicul proctolog cu 31 de ani de experiență, Elvira Andon a declarat că cea mai majoră problemă a populației din Moldova în vederea tratării unei boli este adresarea tardivă la medic.
Ce spune un proctolog cu 31 ani de experiență despre pacienți din Moldova

Potrivit proctologului, cauzele adresării tardive la medic sunt lipsa de timp, rușinea, teama de medic sau lipsa de interes. Zilnic, medicul proctolog efectuează peste trei intervenții chirurgicale, însă dacă oamenii s-ar fi adresat mai degrabă, aceștia ar putea beneficia de un tratament conservator.

"Secția în care activez este mereu plină. Dacă pacienții ar veni la medic pentru un control de rutină, atunci nu ar fi necesară intervenția chirurgicală. Medicul este același om ca și pacientul și are obligația de a asigura tratamentul medical necesar", a declarat Andon.

Elvira Andon a explicat că principalele cauze ale apariției patologiilor frecvente sunt predispunerea genetică, alimentația incorectă, modul și ritmul de viață în trăirea cotidiană.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0