Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vicepremier: Femeile tot mai prezente în sectorul de apărare și securitate

© Sputnik / OsmatescoCristina Lesnic
Cristina Lesnic - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre nivelul de implementare de către Moldova a unei rezoluții a ONU privind implicarea femeilor în sectorul de securitate şi apărare.
Vicepremier: Femeile tot mai prezente în sectorul de apărare și securitate

Vicepremierul a subliniat că Moldova a ajuns la o etapă în care există un cadru legal în care femeile pot să fie promovată în sectorul de pace și securitate.

”Avem deja implementată o foaie de parcurs unde mai multe instituții sunt părți în cadrul acestui proces. Dacă ne referim la lista de instituții care au acceptat să fie implementatori  acestea sunt  Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării dar și SIS care va prelua anumite standarde din această rezoluție a ONU și din Planul Național de Acțiuni. La sfârșitul anului va urma un raport de progres unde vom vedea cum Moldova își respectă angajamentele", a precizat Cristina Lesnic.

Ea a mai spus că la nivel naţional  în sectorul de securitate şi apărare se constată o dinamică pozitivă privind implementarea acţiunilor de sporire a nivelului de încadrare a femeilor în domeniul respectiv.

În cadrul Armatei Naționale, printre persoanele care activează în bază de contract: 83% — bărbați și 17% — femei. Numărul angajaților Inspectoratului General al Poliției: 84% — bărbați, 16% — femei.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0