Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valentina Buliga: ”Unde sunt primari buni, femeile au locuri de muncă ”

© Sputnik / OsmatescoValentina Buliga
Valentina Buliga - Sputnik Moldova
Abonare
Opinie: Calitatea vieții femeilor din zonele rurale s-a îmbunătățit în ultimii ani datorită politicilor de susținere implementate de Guvern.
Valentina Buliga: ”Unde sunt primari buni, femeile au locuri de muncă ”

Politicile implementate de Guvern, în domeniul susținerii femeilor din mediul rural, dau rezultate. Multe dintre acestea se implică, în prezent, în viața socială a comunității sau își deschid afaceri. Constatarea a fost făcută de deputatul Valentina Buliga în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".

"Guvernul a lansat în perioada 2016-2017 strategii de susținere a femeilor, strategii de dezvoltare a afacerilor din mediul rural. În urma acestor măsuri, mai multe femei au benefeciat de instruire gratuită și suport financiar din partea statului", a declarat Buliga.

Potrivit politicianului, calitatea vieții femeilor s-a îmbunăt în localitățile gestionate eficient de primari.

"Acolo unde avem primari buni și motivați, există și locuri de muncă pentru femei. În aceste localități femeile și-au deschis afaceri și au succese", spune deputatul.  

Schimbările pozitive sunt simțite de multe femei din zonele rurale, susține Valentina Buliga.

"Femeile spun că, datorită programelor de susținere a tinerilor implementate de Guvern, copiii lor revin acasă din străinătate și deschid propriile afaceri", afirmă deputatul.

Cu toate acestea, femeile de la țară încă nu au suficientă încredere în forțele proprii, afirmă politicianul: "Când le informăm și le cultivăm încrederea, femeile reușesc să se implice în comunitate și să se manifeste".

Detalii despre necesitățile și realizările femeilor din sate, aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0