Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, tot mai atractivă pentru turiștii străini

© Sputnik / OsmatescoUniversitatea Agrară de Stat din Moldova, UASM, Государственный аграрный университет Молдовы
Universitatea Agrară de Stat din Moldova, UASM, Государственный аграрный университет Молдовы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A fost instituită Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. În cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Spania a fost instituită Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului (OMT). În calitate de reprezentant permanent a fost acreditată cumulativ Violeta Agrici, ambasador al Republicii Moldova în Spania.

Виноград - Sputnik Moldova
Societate
Un sat din Moldova a inventat o metodă originală de atragere a turiștilor

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, instituirea Reprezentanței Permanente va contribui la dezvoltarea turismului sustenabil și va fortifica poziția Republicii Moldova în cadrul OMT.

Ministrul de resort, Chiril Gaburici, a specificat că promovarea țării noastre ca destinație turistică este un obiectiv strategic al Republicii Moldova.

Vinurile moldovenești, orașele subterane, oamenii ospitalieri și mâncarea gustoasă, sunt atracția principală a țării pentru turiștii europeni, care în fiecare an manifestă interes tot mai mare față de Moldova.

”Vinurile noastre devin cu fiecare an tot mai bune și sunt pe harta vinurilor de calitate din întreaga lume. În ghidul „Drumul Vinului” avem 15 vinării deschise, iar până la anul viitor vom avea 38 de vinării sau de 2 ori mai multe decât acum trei ani”, a menționat ministrul.

Reprezentantul Permanent al Moldovei pe lângă OMT, ambasadorul Violeta Agrici, în cadrul dialogului cu secretarul general OMT, Zurab Pololikashvili, a discutat despre oportunitatea participării țării noastre la târgul FITUR 2019, care este unul dintre cele mai prestigioase târguri în domeniul turismului, ce are loc anual în luna ianuarie la Madrid. De asemenea, oficialii au discutat despre implementarea unor proiecte ale OMT, care vor promova turismul în Republica Moldova, precum și despre posibilitatea de a beneficia de un schimb de experiență în domeniul oferit de Organizația Mondială a Turismului.

OMT a fost fondată în anul 1975. Actualmente sunt 158 de state membre OMT. Republica Moldova este membru cu drepturi depline din 2002.

Fluxul de știri
0