Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un sat din Moldova a inventat o metodă originală de atragere a turiștilor

© Sputnik / Sergei Veniavsky / Accesați arhiva multimediaВиноград
Виноград - Sputnik Moldova
Abonare
Turismul rural se dezvoltă cu succes în Moldova, fapt demonstrat de autoritățile satului Ulmu din raionul Ialoveni.

CHIȘINĂU, 12 oct- Sputnik. În satul Ulmu, raionul Ialoveni, a apărut un complex turistic nou, informează serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Oleg Secrieru și Eduard Ungureanu - Sputnik Moldova
Constatările autorităților: Turismul regional din Moldova atrage tot mai mulți turiști

Potrivit Ministerului, în colaborare cu autoritățile locale ale satului Ulmu, a fost lansat proiectul „Traseul turistic în nouă localități — crearea oportunităților de investire în turism".

În cadrul acestui proiect, la Ulmu a fost încheiată construirea Complexului de agrement și ecoturism.

De ce vin turiștii la Ulmu

Primarul satului, Veaceslav Druceanu, le-a spus jurnaliștilor că această idee făcea parte demult din planurile autorităților locale, deoarece Ulmu, oricum, este vizitat frecvent de turiști.

„Oamenii sunt atrași de plantațiile de viță de vie din această localitate. Autoritățile satelor Ulmu și Horodca au creat o zonă ecologică în care cultivă struguri ca pe timpuri, renunțând la pesticide și îngrășăminte chimice. Iar în împrejurimile satului nostru au fost făcute săpături arheologice. Există terasamente care păstrează tainele unor vremuri demult apuse. Toate acestea pot trezi un mai mare interes al turiștilor nu doar din Moldova, ci și din străinătate", a menționat Druceanu.

Acesta a adăugat că pe teritoriul noului complex turistic sunt reparate toate trotuarele, a fost amenajat un teren sportiv, funcționează un centru medical și multe altele.

Costurile

Potrivit primarului Druceanu, pentru acest complex s-au cheltuit 3,2 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

© Sputnik / Nicolai KibichMoldova turistică
Moldova turistică - Sputnik Moldova
Moldova turistică
Fluxul de știri
0