Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lider UE, ultimatum către Marea Britanie: „Martie este sfârşitul jocului pentru Brexit!”

© AP Photo / Martin MeissnerA carnival float depicts British Prime Minister Theresa May with a gun and the writing 'Brexit' on it prior to the traditional carnival parade in Duesseldorf, Germany, on Monday, Feb. 27, 2017.
A carnival float depicts British Prime Minister Theresa May with a gun and the writing 'Brexit' on it prior to the traditional carnival parade in Duesseldorf, Germany, on Monday, Feb. 27, 2017. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul Luxemburgului Xavier Bettel a criticat dur planurile privind extinderea acordului de tranziție legat de Brexit, avertizând-o pe Theresa May că 29 martie este „sfârşitul jocului” pentru Marea Britanie.

BUCUREŞTI, 19 oct – Sputnik, Doina Crainic. Xavier Bettel a dezaprobat ferm sugestiile potrivit cărora extinderea acordului de tranziție până în decembrie 2021 va însemna că Marea Britanie va rămâne membru al UE.

De asemenea, acesta a avertizat-o pe Theresa May că timpul pentru încheierea unui acord expiră, îndemnând-o să abordeze problemele ridicate de Comisie în ceea ce privește viitorul acord comercial cu blocul.

„Pe 29 martie se încheie jocul. 29 martie este ultima zi în care Regatul Unit va mai fi membru al Uniunii Europene. Deci trebuie să avem un acord până atunci”, a declarat Bettel, adresându-se presei înaintea întrunirii de la Bruxelles.

El a mai spus că Marea Britanie nu poate fi în afara UE şi să pretindă să beneficieze „de aceleaşi lucruri ca şi cum ar fi membră a familiei”.

Exit - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Sondaj-şoc: Pentru jumătate dintre europeni, UE este „irelevantă". Mai multe „Brexit"-uri

Sosind la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles joi, premierul Theresa May a spus că a apărut opțiunea de a fi extinsă perioada de tranziție „pentru câteva luni”, dar că încă așteaptă ca perioada să se încheie la sfârșitul anului 2020.

May a mai spus că Regatul Unit a prezentat deja o propunere pentru evitarea necesităţii unei frontiere dure sau a unei frontiere vamale în Marea Irlandei.

Boris Johnson și David Davis au avertizat-o pe May că alegătorii nu o vor ierta dacă va ceda Bruxelles-ului în negocierile privind Brexit. Într-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului, fostul secretar de Externe şi fostul ministru pentru Brexit susțin că planurile lui May privind relaţiile viitoare cu UE nu sunt populare, cerându-i să facă posibil „Brexitul pentru care au votat britanicii”.

Fluxul de știri
0