Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin la „Valdai”: Cetățeni ai SUA și ai țărilor europene, capturați de ISIS în Siria

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin la clubul de discuții Valdai
Vladimir Putin la clubul de discuții Valdai - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți cetățeni ai SUA și statelor europene se află în captivitatea teroriștilor ISIS în Siria, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Teroriștii din gruparea Statul Islamic au luat ostatici în Siria mai mulți cetățeni americani și europeni, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Potrivit informațiilor noastre, au fost capturați câțiva cetățeni ai Statelor Unite și ai unor țări europene. Toți tac, este o liniște de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic", a declarat joi Putin la clubul de discuții „Valdai”, în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri.

Deux bonbonnes de chlore sont tombées entre les mains des terroristes de Daech en Syrie - Sputnik Moldova
Ministerul rus al Apărării: Butelii cu clor au ajuns în mâinile Statului Islamic din Siria

Potrivit agenției RIA Novosti, care face referire la o sursă din cadrul cercurilor militare și diplomatice, un grup de cetățeni americani și europeni se află în captivitatea ISIS în punctul Hajin din provincia Deir ez-Zor.

Potrivit sursei citate, pe 13 octombrie, teroriștii Statului Islamic au atacat o tabără de refugiați din apropierea localității Al Bahra, au luat ostatici peste 130 de familii arabe, pe care i-au mutat în Hajin. În această regiune, Statul Islamic ține în captivitate peste 750 de persoane, inclusiv cetățeni din Europa de Vest.

Teroriștii le-au înaintat kurzilor un ultimatum prin care cer eliberarea imediată tuturor susținătorilor ISIS și transmiterea sub controlul lor a teritoriilor aflate la est de râul Eufrat, iar în calitate de instrument de presiune aceștia execută zilnic prizonieri, a mai precizat sursa.

Fluxul de știri
0