Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump: „Nimeni nu se poartă cu noi la fel de rău ca Uniunea Europeană”

© AP Photo / Evan VucciDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Donald Trump a acuzat într-un interviu Uniunea Europeană de comportament ostil față de Statele Unite, în special în domeniul comerțului.

CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. Comportamentul UE față de Statele Unite este cel mai grav dintre alți aliați ai țării, a declarat președintele Trump într-un interviu acordat CBS.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Donal Trump o comite din nou: Acuzații de ostilitate în adresa Uniunii Europeane

"Ce este un aliat? Avem relații foarte bune cu multe țări. Dar nimeni nu se comportă cu noi la fel de rău ca Uniunea Europeană. Uniunea Europeană a fost creată pentru a profita de noi în domeniul comerțului și asta este exact ceea ce au făcut", a declarat șeful statului american.

Jurnalistul a spus că declarația a fost una ostilă.

"Știți ce este ostil? Este modul lor de a se comporta cu noi. Nu noi suntem ostili (…). Noi am fost o țară proastă de mai mulți ani", a răspuns președintele SUA.

În martie, Statele Unite au impus noi taxe asupra importurilor de oțel și aluminiu european, justificând măsura prin "motive de securitate națională". Bruxelles-ul a răspuns prin impunerea de taxe la o serie întreagă de bunuri americane.

Care a fost "cea mai mare greșeală" a SUA din istorie? Trump are un răspuns>>>

În mai, Trump a anunțat ieșirea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul și reluarea tuturor sancțiunilor împotriva acestei țări. Uniunea Europeană a promis să blocheze sancțiunile pentru a proteja companiile europene.

Fluxul de știri
0