Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donal Trump o comite din nou: Acuzații de ostilitate în adresa Uniunii Europeane

© REUTERS / Joshua RobertsDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Trump critică din nou Uniunea Europeană, afirmând că aceasta se comportă cel mai ostil față de Statele Unite.

CHIȘINĂU, 15 oct — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că niciun aliat al Washingtonului nu se comportă atât de ostil cu Statele Unite cum o face Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută într-un interviu oferit postului de televiziune CBS.

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump looks to the cameras at the back of the arena during a rally at Clemson University - Sputnik Moldova
Trump: SUA au rămas în urma Rusiei în dezvoltarea forțelor spațiale

"Ce fel de aliat e ăsta? Avem relații foarte bune cu multă lume. Însă nimeni nu se comportă atât de rău cu noi așa cum o face Uniunea Europeană. UE a fost creat pentru a profita de noi în sfera comerțului, anume asta au făcut ei", a spus el.

Moderatoarea a menționată că o astfel de declarație ar putea părea ostilă.

"Știți ce e ostilitate? Modul în care se comportă față de noi. Nu noi sutem ostili… Anume noi am fost pe poziția de o țară proastă în decursul mai multor ani", a răspuns Trump.

În martie, SUA au introdus taxe vamale pentru importul de oțel și aluminiu din UE, motivând această decizie prin "rațiuni de securitate națională". Drept răspuns, Bruxellesul a adoptat mai multe tarife pentru importurile de mărfuri americane.

Mari schimbări în SUA: Șeful Pentagonului ar putea pleca în curând>>>

În mai, Trump a anunțat despre ieșirea SUA din acordul nuclear cu Iranul și restabilirea tuturor sancțiunilor împotriva acestei țări. UE a promis să blocheze aceste sancțiuni, pentru a proteja interesele companiilor europene.

Fluxul de știri
0