Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cum a fost întâmpinat președintele Turciei pe Aeroportul din Chișinău

© Photo : Facebook / Dodon IgorЭрдоган прилетел в Кишинев
Эрдоган прилетел в Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Turciei a sosit în Republica Moldova într-o vizită oficială de două zile.

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu prima doamnă, Galina Dodon, i-a întâmpinat, la Aeroportul Internațional Chişinău, pe preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, şi pe prima doamnă a Turciei, Emine Erdoğan, care au sosit în Republica Moldova într-o vizită oficială de două zile, la invitația șefului statului.

Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Moldova
Politică
Ce va face Erdogan în Moldova: Programul complet al vizitei

Ultima vizită oficială a Președintelui Republicii Turcia la Chişinău a avut loc în anul 1994. Atunci Republica Moldova a fost vizitată de E.S., Süleyman Demirel.

”Vizita curentă în Republica Moldova a unui şef de stat turc după 24 de ani, demonstrează interesul ambelor țări pentru dezvoltarea, consolidarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-turce în beneficiul ambelor popoare”, anunță Președinția.

În cadrul vizitei oficiale a șefului statului turc în Moldova vor fi semnate mai multe documente oficiale dintre cele două țări. Guvernul Republicii Moldova anunță semnarea între statele noastre a mai multor documente bilaterale. 

De asemenea, Recep Tayyip Erdogan și Igor Dodon vor semna Declarația comună de cooperare strategică între Republica Turcia și Republica Moldova. 

La Comrat, președintele Turciei va participa la inaugurarea oficială a Casei de Cultură din municipiu și a sediului Centrului medical de diagnostic din Comrat. 

În Republica Moldova activează  peste 1200 de întreprinderi cu capital turcesc, investițiile în capitalul social însumând, la finele anului trecut, 384 de milioane de lei. Anul trecut, Turcia s-a clasat pe locul 3 în topul de întreprinderi cu o pondere de 11% și locul 11 după investițiile în capitalul social cu ponderea de 3%.

Modova şi Turcia au relaţii mai vechi de cooperare, în special pe plan comercial. Moldova livrează în Turcia semințe de floarea soarelui, porumb, fructe proaspete sau uscate, alcool, dar și textile. Țara noastră importă din Turcia materiale tricotate, produse de igienă, medicamente, anvelope, accesorii, citrice, dar şi tomate.

Fluxul de știri
0