Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce va face Erdogan în Moldova: Programul complet al vizitei

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент Турции Реджеп Тайип Эрдоган
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele turc Recep Tayyp Erdogan vine mâine în Moldova. El va avea un program încărcat, care include și o vizită și în UTA Găgăuzia.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, va întreprinde o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, la invitația Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon.

Pe 17 octombrie, la ora 12:00, va avea loc ceremonia oficială de întâmpinare a președintelui Recep Tayyip Erdoğan şi a doamnei Emine Erdoğan la sediul Președinției Republicii Moldova, după care va urma:

Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган дает интервью агентству Reuters в Президентском дворце в Анкаре - Sputnik Moldova
Societate
Erdogan la Chișinău: Acces restricționat temporar pe mai multe străzi din Capitală

— Fotografie de protocol a Președinților RM şi RT împreună cu soțiile în faţa drapelelor RM şi RT.
— Întrevederea tête-à-tête a lui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia cu Igor Dodon, preşedinte al Republicii Moldova. (Filmări de protocol — serviciile de presă ale instituțiilor prezidențiale ale celor două state).
— Întrevederea în format lărgit a delegațiilor oficiale. (Filmări de protocol- serviciile de presă ale instituțiilor prezidențiale ale celor două state).
— Semnarea declarației comune de cooperare strategică între Republica Turcia și Republica Moldova.
— Declarații pentru presă a lui Igor Dodon, preşedinte al Republicii Moldova şi a lui Recep Tayyip Erdoğan, preşedinte al Republicii Turcia.
— Ceremonia de dezvelire a plăcii inaugurale de dare în exploatare a clădirii Președinției și plantarea a doi copaci în curtea Președinției.

În cea de-a doua zi a vizitei, pe 18 octombrie, Recep Tayyp Erdogan va întreprinde o vizită în UTA Găgăuzia. La ora 13:35 el va participa la inaugurarea Oficială a Casei de Cultură din municipiul Comrat, după care va urma:
— Inaugurarea oficială a sediului medical de diagnostic din Comrat.
— Discursul dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia (Piața Adunării Populare a Găgăuziei)
— Inaugurarea grădiniței nr.1 "Hodja Nasreddin" din Comrat.

Potrivit președintelui țării, Igor Dodon, această vizită va fi organizată la cel mai înalt nivel și va contribui la consolidarea, aprofundarea și extinderea relațiilor de colaborare dintre cele două state în toate domeniile de interes comun.

Fluxul de știri
0