Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiect: Arestul preventiv în Moldova ar putea să nu fie aplicat în anumite cazuri

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și prevede că arestul preventiv nu se va aplica dacă vor fi îndeplinite cumulativ mai multe condiții.

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Arestul preventiv nu va mai putea fi aplicat dacă vor fi îndeplinite cumulativ mai multe condiții. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a examinat miercuri un proiect de modificare a Codului de procedură penală.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Accidente
Violențe într-un penitenciar din țară. Un grup de deținuți a atacat gardienii

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și prevede că arestul preventiv nu se va aplica dacă vor fi îndeplinite cumulativ următoarele condiții: inculpatul a recunoscut vina în comiterea infracțiunii; infracțiunile au fost săvârșite fără aplicarea constrângerii fizice sau psihice; infracțiunile nu s-au soldat cu cauzarea de prejudicii vieții și sănătății persoanei; infracțiunile nu au fost săvârșite de un grup criminal organizat sau organizație criminală.

Potrivit autorilor proiectului, noile reglementări vor contribui la reducerea numărului de cazuri de aplicare a arestului preventiv, care trebuie să rămână o măsură excepțională.

Proiectul de lege urmează a fi examinat și votat de deputați în ședință plenară.

Câte închisori sunt în Moldova

Sistemul penitenciar al Republicii Moldova administrează 17 instituţii penitenciare. Cinci instituţii penitenciare au statut de izolator de urmărire penală, un penitenciar este destinat detenţiei minorilor, o instituţie penitenciară este destinată detenţiei condamnatelor de gen feminin, existând şi un penitenciar cu statut de spital în care sunt trataţi deţinuţii.

Toți deținuții din Penitenciarul 13, unde stă închis Filat, vor fi mutați în altă pușcărie>>>

Cel mai mare număr de deţinuţi este concentrat în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. În locul acestei închisori urmează să fie construit un nou penitenciar la Bubueci. Cel mai probabil acesta va fi dat în exploatare în anul 2021. Penitenciarul nou va avea o capacitate de 1600 de locuri.  

Fluxul de știri
0