Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Violențe într-un penitenciar din țară. Un grup de deținuți a atacat gardienii

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de deținuți de la Penitenciarul din Goian a atacat gardienii în timp ce aceștia au intrat în celulă pentru a efectua percheziții inopinate.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Autoritatea Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță prin intermediul unui comunicat de presă că duminică, 12 august, în Penitenciarul nr. 10-Goian a fost provocată o tentativă de nesupunere din partea unui grup de condamnați, urmată de un atac asupra angajaților instituției.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Toți deținuții din Penitenciarul 13, unde stă închis Filat, vor fi mutați în altă pușcărie

Potrivit ANP, incidentul a avut la bază nemulțumirea deținuților minori, în urma efectuării unor percheziții inopinate, soldate cu depistarea și ridicarea obiectelor interzise.

Angajații ANP au intervenit prompt, fiind respectată și asigurată ordinea în instituția de detenție, conform instrucțiunilor prestabilite și a prevederilor legale.

”Deținuții violenți au fost imediat izolați, incidentul fiind aplanat. Aceștia au beneficiat de asistența de profil, acordată de către specialiștii psihologi și medicii penitenciarului”, anunță ANP.

Despre acest caz au fost informate organele Procuraturii, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului și Inspectoratul de Poliție Râșcani, mun. Chișinău.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus inițierea unei anchete de serviciu, întru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii incidentului.

Fluxul de știri
0