Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O primă dezamăgire a ministrului Agriculturii, Nicolae Ciubuc: Iată ce-l nemulțumește

© Sputnik / Мирослав РотарьFructe legume strada
Fructe legume strada - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a scris într-o postare pe Facebook că este nemulțumit de prezența redusă a agricultorilor la iarmaroacele organizate în Capitală.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc s-a arătat profund dezamăgit de prezența redusă a agricultorilor la iarmaroacele agricole organizate în Capitală. Acesta a fost de dimineață să vadă câți agricultori au venit să-și vândă produsele, dar a fost nevoit să constate că au venit mult mai puțini decât s-a așteptat.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Politică
Silvia Radu şi Nicolae Ciubuc au depus jurământul de învestire în funcţiile de miniştri

"Am fost dezamăgit să văd doar 10 agricultori prezenți din cei 100 care au fost interesați de iarmaroc. Indiferenta, lipsa de implicare, dar și tânguirea frecventa a fermierilor sunt o problemă mare în calea comercializării produselor noastre agricole. Nu vreau sa cred ca nu avem producție sau interes în vânzarea acesteia, mai degrabă lipsa de informare în rândul fermierilor, implicare insuficientă din partea asociațiilor producătorilor agricoli", a scris pe Facebook ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc.

Agricultorii din Moldova își vor putea vinde producția direct consumatorilor>>

Oficialul a precizat că astfel de activități vor fi organizate și la sfârșitul acestei săptămâni. Acesta a promis că iarmarocul va fi mai bine organizat în vederea promovării producției fermierilor noștri și pentru ca oamenii să poată cumpăra direct de la producători cu prețuri mai accesibile.

La sfârșitul săptămânii trecute au fost deschise mai multe târguri agricole, unde fermierii au putut să-și vândă absolut gratuit produsele. Acestea se vor ține în fiecare sâmbătă, până la sfârșitul lunii noiembrie. Târgurile vor fi deschise în fiecare sâmbătă la Telecentru, lângă pod, în sectorul Buiucani, pe strada Ioana Radu și în sectorul Râşcani, pe strada Andrei Doga.

Fluxul de știri
0