Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Silvia Radu şi Nicolae Ciubuc au depus jurământul de învestire în funcţiile de miniştri

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Silvia Radu şi Nicolae Ciubuc au depus jurământul de învestire în funcţiile de șefi la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Silvia Radu şi Nicolae Ciubuc au depus astăzi jurământul de învestire în funcţiile de miniştri al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat decretele de numire a acestora în funcţiile de şefi la Ministerul Sănătății şi, respectiv la cel al Agriculturii.

Silvia Radu - Sputnik Moldova
Politică
Silvia Radu face dezvăluiri: Iată de ce a acceptat funcția de ministru

"Domeniile în care urmează să activaţi sunt foarte complexe. În aceste domenii sunt importante reforme şi schimbări pentru ca şi cetăţenaul de rând să le simtă", a menţionat Candu.

Şi premierul Pavel Filip a venit cu un discurs, dar şi cu un mesaj de felicitare pentru noii miniştri.

"Nu aveți timp pentru a vă bucura de numirea în funcție. Am toată certituinea și sunt recunoscător că s-au aprobat aceste 2 candidaturi, care au experineță. Împreună vom reuși. Nu știu dacă o să ofer foarte multe clipe plăcute, dar vă pot oferi lacrimi, sudoare și multă muncă", a declarat Pavel Filip.

Silvia Radu este originară din Hânceşti. De meserie este jurist şi filolog. Aceasta a condus Gas Natural Fenosa în perioada 2008-2015. La fel, Radu a deținut funcția de primar interimar al Capitalei din noiembrie 2017 până în aprilie 2018.

Nicolae Ciubuc, în perioada 2010-2016, a fost şef adjunct la AIPA. Ciubuc şi-a început cariera la Ministerul Agriculturii în 2004, în calitate de consultant al Direcției Juridice și Armonizare a Legislației. Trei ani mai târziu a fost numit șef adjunct al aceluiaşi departament.

Fluxul de știri
0