Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Chișinău a decis: Iată ce va face cu blocul din Râșcani afectat de explozie

© Sputnik / Miroslav RotariВзрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Blocul de pe bulevardul Moscova din sectorul Râșcani, care a fost afectat de explozia din 6 octombrie, va fi restabilit, iar lucrările în acest sens vor demara chiar de mâine.

CHIŞINĂU, 15 oct — Sputnik. Viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, a declarat astăzi dimineața, în cadrul ședinței direcțiilor Primăriei municipiului Chișinău, că blocul din sectorul Râșcani nu va fi demolat, ci reparat.

Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Te iau fiorii: Povestea dramatică a soților care au murit în urma exploziei din Chișinău

El a spus că o comisie formată din 6 experți, cei mai calificați din Republica Moldova, a stabilit că această clădire poate fi restabilită și trebuie să fie restabilită. Potrivit lui Grozavu, la ședința comisiei a participat și autorul părții structurii de rezistență a acestui proiect, domnul Chiașco, dar și directorul tehnic al Chișinău Proiect, domnul Panciu.

Viceprimarul Capitalei a anunțat că duminică a lucrat un excavator și mai multe camioane la acest bloc, care au evacuat gunoiul de construcții, ca să poată demara lucrările de restabilire a clădirii, ca să poată fi instalată o macara și o pompă pentru beton.

În data de 16 octombrie încep lucrările de demontare a planșeului dintre etajul 13 și 14 și imediat după asta vor începe lucrările de restabilire a planșeelor. Vor fi turnate mai întâi planșeele de jos pe urmă treptat cele de sus.

"Lucrările vor fă făcute treptat. Nu vor fi aduși mulți muncitori. Volumul nu este mare. Sunt doar patru planșee câte 20 de metri pătrați fiecare, cu grosimea de 16 cm. Lucru este migălos, dar nu este mult de lucru", a spus Grozavu.

"Vom realiza lucrările într-un termen cât mai restrâns, însă oricum va trebuie să se aștepte ca betonul să se întărească, să se usuce după care vor trece la altă planșee. Ca să nu se aștepte 20 de zile pentru întărirea betonului, va fi folosit un beton de o clasă superioară. În șase săptămâni vor fi turnate planșeele, iar în paralel se va lucra și la restabilirea pereților exteriori", a mai spus oficialul.

Fluxul de știri
0