Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Te iau fiorii: Povestea dramatică a soților care au murit în urma exploziei din Chișinău

© SputnikВзрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Este o poveste dramatică a soților Vladimir și Irina, care au venit la Chișinău din Israel pentru ca să-și vadă nepoțica de doar jumătate de an. Ei s-au născut în aceeași lună, au trăit peste 50 de ani împreun și au murit împreună, în aceeași zi.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Vladimir și Irina au venit la Chișinău ca să-și viziteze băiatul, dar și pe nepoțica nou-născută, însă și-au găsit moartea chiar în capitala Republicii Moldova. Fiicla lor, Alexandra povestește că erau mereu împreună — împreun au și murit, relatează vesty.co.il.

Finalul tragic al unei povești incredibile de dragoste

”Ei erau împreună de la 14 ani, iată că și au murit împreună”, a povestit fiica lui Vladimir Galperin și a Irinei Podrajanschi, care și-au pierdut viața în urma exploziei produse în blocul de locuit din Chișinău. Cei doi soți, ambii de 77 de ani, au venit din Bat-Yam în capitala Moldovei să-și viziteze fiul și nepoțica, care s-a născut acum jumătate de an.

”Mama și tata s-au născut în aceeași lună și s-au născut chiar la aceeași maternitate. Ei au făcut cunoștință în timpul școlii și de atunci nu s-au mai despărțit niciodată. Erau fericiți împreună. Acum doi ani, am marcat nunta lor de aur”, își amintește fiica Alexandra.

În Chișinău, Vladimir și Irina s-au oprit într-un apartament pe care l-a închiriat de fiul lor pentru ei. Apartamentul se afla în blocul în care locuia și fiul lor.

”Din câte cunoaștem, mama și tata se aflau la etajul 15, iar cineva, cu un etaj mai sus, a instalat o butelie cu gaz la balcon. A avut loc o scurgere de gaze și s-a produs explozia. Patru etaje au fost distruse, balcoanele s-au prăbușit”, a spus Alexandra.

”Este o tragedie. Eu au luat cu ei și câinele, pentru că nu au dorit să-l lase singur. Acesta tot a murit. Eu vorbeam zilnic cu ei. Erau fericiți, petrecând timpul alături de mica lor nepoțică”, povestește Alexandra cu lacrimi în ochi.

Consulatul Israelului și Ministerul de Externe se ocupă de organizarea transportării corpurilor neînsuflețite ale celor doi soți în Israel.

Fluxul de știri
0