Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au sau nu moldovenii cultura de consum a vinului?

© Sputnik / OsmatescoVasile Luca
Vasile Luca - Sputnik Moldova
Abonare
Ce spun organizatorii Zilei Naționale a Vinului despre cultura de consum a vinului în Republica Moldova.
Au sau nu moldovenii cultura de consum a vinului?

Cultura de consum a vinului în Republica Moldova este în continuă dezvoltare, iar acest lucru este demonstrat și de felul în care a decurs ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului.

Sărbătoarea a adunat oameni de calitate, care au venit cu un scop bine determinat — de a degusta noile vinuri ale producătorilor autohtoni, dar și de a-și procura câteva sticle de vin bun direct de la vinificatori. Cel puțin asta este concluzia organizatorilor evenimentului, care timp de două zile au monitorizat minuțios sărbătoarea.

Diana Lazăr - Sputnik Moldova
Festivalul Vinului Moldovei în România: Câți vizitatori a adunat și cât vin s-a consumat

„Sărbătoarea Vinului nu mai este ziua marii beții naționale. Ediția din acest an a demonstrat că vine lume foarte bună la acest eveniment, lume pregătită, care vrea să deguste un anumit vin, care a auzit de un anumit vin al unei anumite vinării, și care vrea să cumpere vin direct de la producător", a declarat secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca, în cadrul emisiunii „Atitudini", de la Radio Sputnik Moldova.

Așa că organizatorii și-au atins scopul propus, iar în timpul evenimentului s-a consumat vin de calitate și în cantități moderate.

„Vedem acea schimbare a evenimentului de la o ediția la alta și putem spune că, cultura consumului de vin a moldovenilor este în creștere și asta bucură", a adăugat secretarul de stat Vasile Luca.

Amintim că Ziua Națională a Vinului a avut loc pe 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, și a adunat un număr record de producători vinicoli și vizitatori. Ediția din acest an a sărbătorii a încurajat consumul moderat și responsabil al vinului de calitate. Astfel, doritorii au putut cumpăra din timp „Carnetul degustătorului", cu ajutorul căruia au putut degusta 12 vinuri.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0