Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Femeile de la sate vor beneficia de testare mamografică gratuită: Iată în ce condiții

CC0 / Pixabay / Free-Photos / Doctor
Doctor - Sputnik Moldova
Abonare
Programul „Un doctor pentru tine" a fost lansat pentru a preveniri maladiile oncologice și pentru a informa societatea despre riscuri, dar și tratamentele care pot fi aplicate.

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Femeile din localitățile rurale vor beneficia gratuit de testare mamografică în cadrul celei de-a doua etapă a programului „Un doctor pentru tine". Programul a fost lansat pentru a preveni maladiile oncologice și pentru a informa societatea despre grupele de risc și tratamentele care pot fi aplicate. În acest scop, au fost procurate trei utilaje mobile care în perioada octombrie — decembrie se vor deplasa la Leova, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Cantemir și Nisporeni. De asemenea, a fost achiziționată și o mașină nouă de radiografie pentru a asigura o mai bună acoperire a localităților cu examene radiografice gratuite.

Ludmila Adam - Sputnik Moldova
Cancerul mamar poate fi depistat ușor acasă. Ce trebuie să cunoască orice femeie

„Am văzut că oamenii sunt foarte mulțumiți. Aproximativ 20 de mii de persoane au fost deja examinate. Îmi pare bine că s-a reușit prevenirea unor boli mai grele. Sunt foarte mulți care au fost salvați prin intermediul acestei campanii", a menționat Pavel Filip.

Medicii au spus că pacienții sunt satisfăcuți de serviciile prestate în cadrul campaniei și s-au pronunțat pentru extinderea acesteia cu implicarea specialiștilor din teritoriu, în vederea îmbunătățirii calitatea asistenței oferite.

Începând cu 1 august curent, echipe mixte de medici au oferit consultații pentru 5 154 de persoane. În același timp, 2 483 de copii din localitățile rurale au beneficiat de servicii medicale stomatologice, iar alte 10 180 de persoane au făcut examene radiologice gratuite. Campania „Un doctor pentru tine" a fost lansată la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, pentru a spori accesul la serviciile medicale în sate. Echipele mobile de medici specializați vor continua deplasarea în localități pentru a examina gratuit oamenii.

Fluxul de știri
0