Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va crește sau nu taxa de asigurare pentru locuințe după explozia din Capitală

© Sputnik / Мирослав РотарьЖилой квартал
Жилой квартал - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții companiilor de asigurări spun că doar 10 - 15 la sută din toată populației țării noastre își asigură locuința.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. Explozia devastatoare din sectorul Râșcani al Capitalei a atras atenția societății asupra problemei apartamentelor neasigurate din țara noastră. Reprezentanții companiilor de asigurări spun că moldovenii apelează la acest serviciu doar în cazuri speciale. Deși asigurarea apartamentelor nu costă o avere, moldovenii aleg să economisească anume pe acest lucru. Reprezentanții companiilor de asigurări spun că doar 10 — 15 la sută din toată populației țării noastre își asigură locuința. 

Работа спасателей на месте взрыва в многоэтажке в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Explozie devastatoare în Chișinău: Ce se întâmplă cu locatarii din apartamentele afectate

"Moldovenii nu își asigură locuințele din motiv că elab slab dezvoltată în țara noastră percepția de asigurare și nevoia de a asigura un imobil. Oamenii vin mai des să-și asigure locuințele în situațiile în care sunt impuși de o bancă în moment ce accesează un credit pentru a garanta recuperarea banilor", a declarat pentru Sputnik Moldova Ion Cobzari, reprezentantul unei companii de asigurări din Capitală.

Specialistul a mai precizat că asigurările locuințelor nu costă atât de mult și acoperă cheltuielile în diferite situații de risc.

"Noi avem trei seturi de asigurare. Cel mai ieftin pachet acoperă cheltuielile pentru renovarea apartamentului în caz de trăsnet, explozie, furtună, inundații și cutremure costă 50 de euro pe an pentru un apartament cu două camere. Cea mai scumpă asigurare costă 100 de euro pentru un an pentru un apartament cu două camere și acoperă cheltuielile pentru absolut toate cazurile care au afectat cumva apartamentul", a declarat pentru Sputnik Moldova Ion Cobzari, reprezentantul unei companii de asigurări din Capitală.

Oleg Cernei - Sputnik Moldova
Cernei: Mii de apartamente dispun de butelii de gaz și prezintă pericol de explozie

Specialistul a mai precizat că în urma tragediei care a avut loc săptămâna trecută în Capitală taxele de asigurare a apartamentelor care nu sunt conectate la rețeaua de gaze naturale ar putea crește.

"În mod speculativ, tarifele de asigurare, reieșind din explozia care a avut loc în sectorul Râșcani al Capitalei, pot să crească, dar nu este o creștere argumentată", a mai declarat pentru Sputnik Moldova Ion Cobzari.

Amintim că în data de 6 octombrie, într-un bloc cu 20 de etaje din sectorul Râșcani ai Capitalei, s-a produs o explozie puternică, în urma căreia au fost deteriorate în totalitate patru apartamente. Niciunul dintre acestea nu era asigurat. În urma deflagrației patru persoane au murit: o femeie și fiul ei de doar patru ani, un bătrân de 77 și o altă femeie care a fost scoasă de sub dărâmături peste două zile.

Fluxul de știri
0