Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Explozie devastatoare în Chișinău: Ce se întâmplă cu locatarii din apartamentele afectate

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIРабота спасателей на месте взрыва в многоэтажке в Кишиневе
Работа спасателей на месте взрыва в многоэтажке в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de persoane au fost lăsate ieri să-și recupereze o parte din bunurile aflate în apartamentele afectate de explozie.

CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. Salvatorii continuă lucrările de demontare și curățare a fragmentelor de beton prăbușite la etajele afectate de deflagrație, în scara blocului de pe bulevardul Moscova 11/5.

Totodată, la fața locului funcționează în continuare celula de criză condusă de șeful IGSU, general-maiorul Mihail Harabagiu, care ia decizii privind gestionarea activității forțelor implicate la lichidarea consecințelor deflagrației.

Работа спасателей на месте взрыва в многоэтажке в Кишиневе - Sputnik Moldova
Experții nu exclud că deflagrația din Chișinău putea fi provocată de materiale explozive

Potrivit informației Misterului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la Spitalul Feroviar Central din municipiul Chișinău s-au adresat și au fost cazați temporar 22 oameni, care anterior au fost evacuați din bloc. La Institutul de Medicină Urgentă mai rămân internate două persoane traumatizate.

Pe parcursul zilei de 9 octombrie, 54 de persoane, locatari a blocului au avut posibilitatea să-și recupereze o parte din bunurile materiale aflate în apartamente.

În total, pentru lichidarea urmărilor exploziei la fața locului, pe bulevardul Moscova 11/5, activează peste 100 de persoane responsabile din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri și autorități publice. În curtea blocului este instalat un cort în care voluntarii donează obiecte de primă necesitate și alte bunuri pentru persoanele sinistrate.

Amintim că, în urma exploziei care s-a produs pe 6 octombrie într-o clădire cu 20 de etaje din Capitală, și-au pierdut viața patru persoane: o femeie și fiul ei de doar patru ani, un bătrân de 77 și o altă femeie care a fost scoasă de sub dărâmături luni dimineața. Experții nu exclud că sub dărâmături ar mai putea fi persoane decedate.

Fluxul de știri
0