Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situație gravă la Rezina: A fost convocată de urgență Comisia pentru Situații Excepționale

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaCarantină - Imagine Simbol
Carantină - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Într-o pădure din raionul Rezina, mistreții ar putea fi infectați cu o boală deosebit de periculoasă.

CHIȘINĂU, 12 oct — Sputnik. După depistarea pestei porcine africane la cadavrul unui mistreț omorât într-un accident rutier în zona pădurii Țahnăuți, a fost convocată de urgență Comisia pentru Situații Excepționale Rezina.

Porci - Sputnik Moldova
Societate
Pesta porcină africană: Guvernul a dispus măsuri sporite de combatere a focarelor

Autoritățile au aprobat planul complex de măsuri de eradicare și profilaxie a Pestei Porcine Africane la mistreți.

Planul include: acțiunile ce urmează a fi întreprinse, termenul îndeplinirii, responsabili de îndeplinire (DRSA Rezina, Inspectoratul de Poliție Rezina, SSE, APL, biroul vamal-PVIC Rezina-pod, Inspecția Ecologică, Ocolul Silvic, Asociația Vânătorilor și Pescarilor).

Pădurea din Țahnăuți (cantoanele 6, 7 și 8) au fost declarate zone infectate, iar teritoriul satelor Țareuca, Sârcova, Gordinești, Cinișeuți, Echimăuți — zone de risc.

Peste 100 de persoane au verificat dacă nu sunt prezente cadavre de mistreț, animale bolnave în stare de agonie, precum și mistreți în mișcare. În rezultatul acestei acțiuni nu au fost depistate alte cadavre.

Totodată a fost instalat un panou de avertizare în zona infectată a pădurii din Țăhnăuți.

Pedeapsă penală: Autoritățile declară război importului ilegal de carne de porc>>>

În zona de risc, pe teritoriul satelor Țareuca, Sârcova, Gordinești, Cinișeuți, Echimăuți se efectuează cartografierea porcinelor. Angajații DRSA Rezina inspectează câmpurile de porumb adiacente zonei împădurite.

Fluxul de știri
0