Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Există 50%-50% șanse pentru un nou referendum

CC0 / Pixabay / Foto-Rabe / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Există 50%-50% şanse să fie organizat un nou referendum cu privire la Brexit, este de părere fostul premierul laburist britanic Tony Blair.

BUCUREŞTI, 12 oct — Sputnik, Doina Crainic. Tony Blair a declarat că este improbabil ca şefa guvernului conservator, Theresa May, să îşi asigure o majoritate în parlament pentru orice variantă de „divorţ" de Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Frontiera Marii Britanii - Sputnik Moldova
Important: Acces preferențial în UK după Brexit. Ce solicită companiile britanice

„Cred în continuare că este posibil ca Brexit-ul să fie stopat, cred că nu există o majoritate în parlament pentru nicio propunere pe care prim-ministrul o prezintă", a subliniat Blair, adăugând că doreşte un al doilea referendum. 

De asemenea, fostul prim-ministru, care a condus guvernul de la Londra între 1997 şi 2007, a spus că, dacă procesul Brexit continuă şi va urma un cabinet laburist condus de Jeremy Corbyn, ţara se va confrunta cu „o situaţie cu adevărat dăunătoare şi dificilă". 

Cele două partide mari „trebuie să se trezească şi să înţeleagă că, dacă pui în aplicare Brexit-ul, prioritatea ta numărul unu va fi să menţii atractivitatea acestui loc pentru ca investitorii să vină", a mai precizat Tony Blair într-un interviu pentru Reuters.

Fluxul de știri
0