Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Important: Acces preferențial în UK după Brexit. Ce solicită companiile britanice

© AFP 2022 / PHILIPPE HUGUENFrontiera Marii Britanii
Frontiera Marii Britanii - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O importantă organizaţie a oamenilor de afaceri din Londra a spus că majoritatea membrilor ei consideră că accesul preferențial al cetăţenilor europeni în Marea Britanie după Brexit ar fi benefic pentru afaceri și a cerut guvernului să acorde prioritate acestei chestiuni în negocierile cu UE.

BUCUREŞTI, 2 oct — Sputnik, Doina Crainic. Institutul Directorilor din Londra a cerut astăzi guvernului să acorde prioritate chestiunii legate de încheierea unui acord reciproc cu UE privind circulația persoanelor, scrie organizaţia într-un comunicat obţinut de Sputnik

Potrivit institutului, un sondaj în rândul membrilor organizației a dezvăluit că peste 60% dintre aceștia consideră că un tratament preferențial de care să beneficieze cetăţenii europeni ar fi benefic pentru afacerile lor după Brexit.

”Deşi guvernul poate înceta libera circulație, trebuie propus un acord preferențial cu UE cu privire la ceea ce o va înlocui. Principiul ca toate țările să fie tratate în mod egal este lăudabil, totuși, în practică, proximitatea geografică și lanțurile îmbinate de aprovizionare fac ca accesul continuu la oamenii competenţi din UE să fie o chestiune urgentă pentru companiile britanice", a declarat directorul general al Institutului, Stephen Martin.

Londra - Sputnik Moldova
Societate
Reguli noi pentru moldovenii care vor să rămână în Marea Britanie după Brexit

Acesta a adăugat că Uniunea Europeană a fost cel mai important partener comercial al țării.

„Accesul pe piața forței de muncă din ţara noastră este, fără îndoială, un aspect atractiv pentru alte țări și este firesc ca această chestiune să fie inclusă în negocieri, deoarece Marea Britanie dorește accesul pe piața europeană. Dar prim-ministrul trebuie să țină cont de avantajele pe care le va aduce acordul companiilor britanice", a adăugat Martin.

În prezent, Regatul Unit este implicat în negocieri tensionate cu Uniunea Europeană, încercând să obțină un acord care să permită țării să se retragă din bloc.

Fluxul de știri
0