Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Povestea unei femei cu "influență" asupra unor judecători – Detalii de la CNA

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O doamnă din Capitală a cerut 12 000 de euro şi 22 000 de lei pentru mușamalizarea unui dosar civil.

CHIŞINĂU, 11 oct — Sputnik. O femeie din Capitală a fost reținută de ofițerii CNA şi procurorii Anticorupţie, fiind suspectată de trafic de influenţă. Bănuita ar fi pretins de la un bărbat, timp de doi ani, 12 000 de euro şi 22 000 de lei sub pretextul că ar avea influenţă asupra unor judecători din cadrul judecătoriei Botanica şi că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă într-un dosar civil.

Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Rezultatele perchezițiilor de la USM: Două persoane au fost reținute

Potrivit denunțătorului, femeia i-ar fi promis că poate să-i soluționeze problema legată de confirmarea dreptului de proprietate asupra unui apartament din Chișinău. Timp de 2 ani însă, problema a rămas nesoluționată, iar femeia ar fi primit de la denunțător 12 000 de euro pentru pretinsa mituire a judecătorilor. În realitate, bănuita şi-ar fi însuşit banii, estorcând, în continuare, alte 22 000 de lei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 7 ani de închisoare. Ieri, ofiţerii CNA şi procurorii au percheziţionat biroul de serviciu al bănuitei de unde au ridicat mai multe probe relevante pentru cauză, inclusiv procuri, titluri executorii şi ştampile cu semne evidente de falsificare.

Scheme de corupție în sistemul educațional: Zeci de profesori reținuți de CAN>>

În prezent, bănuita se află în izolatorul CNA, fiind reținută pentru 72 de ore.

Urmărirea penală se desfășoare sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.

Fluxul de știri
0