Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultatele perchezițiilor de la USM: Două persoane au fost reținute

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat percheziții în biroul decanului Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, precum și la oficiul și domiciliul unui conducător al tezelor de doctorat.

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. Doi membri ai comisiei de doctorat au fost reținuți în urma operațiunii efectuate de către procurorii și ofițerii anticorupție la Universitatea de Stat din Moldova. Astăzi, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat percheziții în biroul decanului Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova, precum și la oficiul și domiciliul unui conducător al tezelor de doctorat, într-o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă și activă. 

USM - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Angajații Procuraturii Anticorupție au descins la USM

Conform materialelor cauzei, un doctor habilitat în drept și conducător de doctorat, care este și avocat, fiind membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universității de Stat din Moldova, ar fi oferit decanului Facultății de drept a USM, în luna august curent, în mai multe tranșe, mijloace bănești ce nu i se cuvin.

Membrul Comisiei de doctorat ar fi acționat în interesul a doi studenți doctoranzi, dar și în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Științific, dar și remunerat pentru desfășurarea calitativă a activității de conducător de doctorat. Decanul facultății, în schimbul banilor, urma să faciliteze susținerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

În urma descinderilor efectuate pe parcursul zilei de astăzi, procurorii și ofițerii anticorupție au ridicat mijloace tehnice, purtători de informație și mai multe teze de doctorat. Au fost reținuți decanul Facultății de Drept al USM, precum și coordonatorul de doctorat implicat în această schemă. Aceștia au fost escortați la sediul CNA pentru audieri.

Fluxul de știri
0