Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Discuții aprinse despre arme în Parlamentul de la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 27.09.2018
Заседание Парламента 27.09.2018 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parlamentul a votat, în prima lectură, modificări şi completări la Legea privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Markerele de paintball ar putea fi transportate peste hotarele țării, în scopul participării la evenimente sportive şi de agrement, fără a fi obiectul declarării în vamă şi fără a fi supuse autorizării. Parlamentul a votat, în prima lectură, modificări şi completări la Legea privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă.

Полиция - Sputnik Moldova
Numărul ofițerilor din structurile MAI se va reduce în fiecare an cu aproape 700

Unul dintre autorii proiectului, deputatul Grupului PPE Simion Grișciuc a precizat că modificările prevăd dreptul de procurare şi de deţinere a unui număr nelimitat de markere de paintball pentru practicarea sportului şi agrementului. 

”Markerele de paintball vor putea fi transportate peste hotare în scopul participării la evenimente sportive şi de agrement, fără a fi necesară declararea sau autorizarea acestora”, a precizat deputatul.

Grișciuc a fost întrebat dacă în această listă vor intra și armele de vânătoare. 

”Armele de vânătoare nu pot fi incluse la categoria sport”, a răspuns autorul. 

Proiectul este completat cu două noi definiții pentru marker de paintball și bilă de paintball. Marker de paintball este un dispozitiv pneumatic pentru aruncarea bilelor de paintball (proiectil), care foloseşte forţa de expansiune a aerului comprimat sau a gazelor sub presiune aflate într-o butelie-recipient, având destinaţie sportivă şi agrement, alta decât tir. Bila de paintball este un proiectil de calibrul 68/50 de folosinţă unică, în forma de capsulă biodegradabilă din gelatină umplută cu vopsea solubilă în apă.

Paintball este un sport la care jucătorii participă individual sau în echipă. Scopul jocului este eliminarea adversarilor prin marcarea lor cu capsule-proiectil. Acestea sunt propulsate cu ajutorul unor arme cu aer comprimat, denumite marcatoare sau arme de paintball.

Modificările urmează a fi votate de către plenul Parlamentului în lectură finală.

Fluxul de știri
0