Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Numărul ofițerilor din structurile MAI se va reduce în fiecare an cu aproape 700

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul ofițerilor din structurile MAI se va reduce în fiecare an cu aproape 700. Vezi ce lege a votat în prima lectură deputații de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului de Interne, a cărui funcție a trecut din categoria corpului de ofițeri în cea de subofițeri, va putea accede în funcția nou creată păstrându-și gradul special de ofițer. Acesta își va păstra drepturile și garanțiile acumulate anterior, inclusiv cele salariale. Deputații de la Chișinău au votat, în primă lectură, un proiect de lege în acest sens.

Глава МВД Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul de Interne a făcut o declarație bombă despre salariile polițiștilor

Unul din autorii proiectului de lege, democratul Sergiu Sârbu, a declarat că scopul urmărit prin înaintarea acestei inițiative este de a menține personalul subdiviziunilor MAI, prin asigurarea protecției juridice și sociale. 

”Proiectul are drept scop modernizarea managementului resurselor umane, fluidizarea transferurilor interinstituționale de specialiști, fapt ce va contribui la delimitarea competențelor personalului de conducere de personalul de execuție”, a declarat deputatul. 

Sârbu a precizat că accederea în funcții, în legătură cu schimbarea categoriei posturilor, a funcționarilor publici cu statut special din subdiviziunile MAI nu va influența în nici un fel garanțiile sociale de care au beneficiat aceștia anterior. 

Ministrul de Interne le-a înaintat un ultimatum tuturor polițiștilor>>>

Viziunea strategică privind inversarea piramidei posturilor în cadrul MAI prevede, inclusiv, reducerea numărului funcțiilor de ofițeri, până la 675 în fiecare an, și creșterea celui de subofițeri – cu 675 în fiecare an. Potrivit autorilor proiectului, diminuarea numărului funcțiilor de ofițeri se va face treptat.

”Prevederile propuse vor asigura activitatea a 2700 de angajați ai subdiviziunilor MAI, pentru următorii patru ani”, a declarat parlamentarul. 

Proiectul de lege urmează să fie votat în lectura a doua. 


Fluxul de știri
0