Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un deținut mort: Explicația Administrației Penitenciarelor

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Un deținut a murit astă noapte, la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Chișinău.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Un deținut în vârstă de 67 de ani a murit în noaptea de 11 octombrie, în jurul orei 02.25, la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Chișinău.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, acesta nu avea semne de violență pe corp.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Au rămas mai puțini deținuților în penitenciare: Iată explicația

Bărbatul suferea de o boală incurabilă și se afla la tratament în Penitenciarul nr.16-Pruncul din data de 1 octombrie curent. În urma investigațiilor medicale efectuate de medicii instituției și ținându-se cont de faptul că pacientul necesita tratament specializat, el a fost internat la Spitalul Clinic Municipal de Urgență.

În perioada spitalizării, starea deținutului s-a agravat brusc. În pofida tratamentului realizat și intervențiilor medicilor, deținutul a decedat.

Despre deces au fost informate organele procuraturii, Inspectoratul de poliție Buiucani, Oficiul Avocatului Poporului și rudele deținutului.

Decesele se țin lanț

Amintim că acesta nu este primul caz de deces în penitenciare în ultima perioadă. Pe 9 octombrie a murit un deținut în vârstă de 64 de ani de la Penitenciarul Pruncul. Iar pe 10 octombrie s-a sinucis un deținut de 42 de ani de la Penitenciarul nr.11-Bălți. Acesta era condamnat la 30 de ani de închisoare.

Fluxul de știri
0