Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șansa renașterii naționalismului românesc: naționaliștii europeni s-au lansat în cursă

© REUTERS / Max RossiMarine Le Pen și Matteo Salvini
Marine Le Pen și Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moment perfect în urma Referendumului pentru Familie - în Europa, naționaliștii europeni au demarat în mod oficial lupta comună pentru salvarea Europei de globalism și de ordinele de la Bruxelles.

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 10 oct, Sputnik, Daniela Porovăț. În timp ce în România se pregătește lansarea unui partid naționalist inspirat din lupta Coaliției pentru Familie, în Europa Marine Le Pen (Adunarea Națională, fostul Front Național) și Matteo Salvini (Liga Nord) au lansat marți, la Roma, lupta împotriva Uniunii Europene pentru a salva Europa.

Referendum familie - Sputnik Moldova
”Războiul hibrid” a fost pierdut de România. Date care deranjează și confirmă!

"Împreună cu Matteo Salvini nu luptăm împotriva Europei, ci împotriva Uniunii Europene care a devenit un sistem totalitar și luptăm împotriva Uniunii Europene pentru a salva adevărata Europă", a declarat Marine Le Pen în capitala Italiei, alături de liderul Liga Nord.

Suntem acum într-un moment istoric, consideră Le Pen. "În luna mai vom reuși să ajungem la o Uniune care începe cu noi valori împotriva globalizării", anunță politiciana franceză, care propune și un obiectiv politic.

"Noi trebuie să înlocuim Alianţa PPE-PSE (popularii și socialiștii, n. red.) pentru a pune în practică proiectul nostru ce vrea să schimbe radical aspectul unei Europe aflată în mare dificultate. Noi suntem împotriva UE, dar nu împotriva Europei pe care, dimpotrivă, vrem s-o salvăm".

Așadar, pentru România, nu putea să existe un moment mai bun pentru relansarea naționalismului care își adună forțele pe tot continentul pentru a bloca eurocentrismul globalist al Bruxelles-ului. Mișcarea naționalistă din România își va putea găsi ușor aliați în mișcarea similară care are rădăcini puternice în alte țări europene, fiind și la guvernare în mai multe state.

Alegeri România - Sputnik Moldova
Societate
Cum a votat diaspora la Referendum din România: cele mai active ţări - date surprinzătoare

Planul la nivel european este ca partidele de orientare naționalistă să candideze cu liste proprii în fiecare țară, dar să aibă candidați comuni pentru posturile de președinte al Comisiei Europene și de președinte al Parlamentului European, urmând ca toți europarlamentarii de această orientare politică să acționeze ca un bloc comun în viitorul Parlament.

Pentru prima oară după mulți ani de absență, după ce PRM nu a mai reușit să între în Parlamentul României și, apoi, nici în Parlamentul European, naționalismul românesc are șansa de a recâștiga terenul pierdut și de a înscrie România în trendul european marcat de creșterea acestui curent politic fundamental pentru păstrarea suveranității naționale.

Fluxul de știri
0