Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un val de căldură se îndreaptă spre Europa, cum va fi vremea în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariОсень
Осень - Sputnik Moldova
Abonare
Un val de căldură va cuprinde continentul european în zilele ce urmează. Mercurul din termometre va urca pe alocuri până la 30 de grade. Ce prognozează meteorologii pentru Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Începând cu ziua de joi, 11 octombrie, Europa va fi cuprinsă de un val neobișnuit de căldură pentru această perioadă a anului. Pe alocuri, în aceste zile de octombrie, temperaturile vor atinge și valori de 30 de grade Celsius. 

Furtună - Sputnik Moldova
În scurt timp, Europa va fi lovită de un fenomen meteo extrem de rar

În centrul continentului european, se vor înregistra 25-26 de grade. În unele regiuni din Franța și Spania mercurul din termometre va urca până la 30 de grade Celsius.

Temperaturi cu 7-10 grade mai mari se vor înregistra și în nordul Scandinaviei, precum și în Groenlanda și Svalbard, unde temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În Republica Moldova, în următoarele patru zile se vor înregistra ziua între 17-22 de grade Celsius, iar noaptea între 5 și 10 grade. În aceste zile precipitații nu se prevăd. 


Fluxul de știri
0