În scurt timp, Europa va fi lovită de un fenomen meteo extrem de rar

© Sputnik / Алексей Павлишак / Accesați arhiva multimediaFurtună
Furtună - Sputnik Moldova
Abonare
O furtună-hibrid s-a format deasupra Mării Mediterane, urmând să pătrundă pe continentul european.

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. O furtună-hibrid, care apare extrem de rar, s-a format deasupra Mării Mediterane, va lovi în scurt timp Europa, informează digi24.ro.

Furtuna este numită de meteorologi Medicane și este neobișnuită prin faptul că are unele trăsături specifice uraganelor și taifunurilor.

​Furtuna-hibrid „Medicane" a provocat deja inundații pe coastele Tunisiei și Libiei și începe să migreze spre Grecia, pătrunzând pe continentul European.

Deasupra mării, furtuna va căpăta aspecte asociate furtunilor tropicale, precum uraganele sau taifunurile, lucru vizibil mai ales din imaginile-satelit surprinse.

Фонтан перед зданием Лувра (на дальнем плане - крыло Ришелье) в Париже. - Sputnik Moldova
Anomalie meteo în Europa: Cât de afectată va fi Moldova

Sâmbătă, furtuna va ajunge în sudul Greciei, iar meteorologii anticipează că insula Creta ar putea fi lovită de ploi violente și vânt puternic. Duminică, furtuna va ajunge în vestul Turciei.

Vestea bună este că furtuna se mișcă repede ceea ce înseamnă că nu se va afla atât de mult timp deasupra continentului pentru a provoca pagube însemnate.

Potrivit unui studiu publicat în 2011, astfel de furtuni-hibrid se petrec doar o dată sau de două ori pe an, de regulă în lunile septembrie sau octombrie, când temperatura aerului și a apei din Marea Mediterană este încă ridicată.

Fluxul de știri
0