Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un șef din sistemul de sănătate și-a dat demisia

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Abonare
Motivul demisiei nu este anunțat, dar ordinul a fost semnat de ministrul Sănătății, Silvia Radu.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Elena Palanciuc, a demisionat. Palanciuc deține această funcție din februarie 2018.

Motivul demisiei nu este anunțat, dar ordinul a fost semnat deja de ministrul de profil, Silvia Radu.

Ședința Parlamentului 03.05.2018 - Sputnik Moldova
Societate
Andrian Candu a cerut darea de seamă de la doi miniștri din Guvernul Filip

Palanciuc a fost desemnată în funcția de director al ANSP în urma unui concurs organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Palanciuc a acumulat 9,04 puncte. Concursul s-a desfășurat în două probe: proba scrisă și proba verbală, iar în perioada de înscriere la concurs doi candidați și-au depus dosarele.

Înainte de a fi numită director la ANSP, Elena Palanciuc a ocupat funcția de director al IMSP Spitalul raional Orhei. Palanciuc este Doctor în medicină, are studii de masterat în Sănătate Publică și absolventă a Academiei de Administrație Publică.

Există o legătură între demisie și răspândirea rujeolei?

Premierul Pavel Filip a criticat activitatea ANSP legată de prevenirea răspândirii rujeolei în țară. În luna august, autoritățile au anunțat cod portocaliu de îmbolnăvire cu rujeola în Republica Moldova.

Miniștrii Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, și cel al Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, vor prezinta în Parlament o informație detaliată despre situația din țară cu privire la cazurile de îmbolnăvire cu rujeolă și măsurile care se întreprind. 

În Republica Moldova a fost instituit cod portocaliu de rujeola>>>

Decizia de a solicita o asemenea informație a fost luată la ședința plenară a forului legislativ de săptămâna trecută. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că raportul celor doi miniștri va fi dat publicității cel mai probabil la una din ședințele de săptămâna viitoare.

De la începutul anului și până la finele lunii septembrie, au fost confirmate aproape 300 de cazuri de rujeolă.

Teritoriile afectate de rujeolă în Republica Moldova sunt Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Cantemir, Ocnița, Nisporeni, Hâncești și Chișinău.

Fluxul de știri
0