Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu a cerut darea de seamă de la doi miniștri din Guvernul Filip

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 03.05.2018
Ședința Parlamentului 03.05.2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Doi miniștri din Guvernul Filip, care conduc unele dintre cele mai mari ministere din Guvernul Filip, vor trebuie să vină cu o dare de seamă în fața președintelui Parlamentului.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Miniștrii Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, și cel al Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, vor trebui să prezinte în Parlament o informație detaliată despre situația din țară cu privire la cazurile de îmbolnăvire cu rujeolă și măsurile care se întreprind. 

Decizia de a solicita o asemenea informație a fost luată astăzi la ședința plenară a forului legislativ. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că raportul celor doi miniștri va fi dat publicității cel mai probabil la una din ședințele de săptămâna viitoare. 

Работа прививочного кабинета детской поликлиники - Sputnik Moldova
În Republica Moldova a fost instituit cod portocaliu de rujeola

”Solicităm o informație cu privire la rujeolă, ce se întâmplă cu copiii nevaccinați și alte aspecte legate de caz”, a declarat Candu. 

În Republica Moldova continuă să fie menținut codul portocaliu de epidemie de rujeolă, care a fost instituit în luna august. De la începutul anului și până la finele lunii septembrie, au fost confirmate aproape 300 de cazuri de rujeolă.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de rând cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, întreprind toate măsurile relevante pentru a stopa răspândirea rujeolei și, totodată, îndeamnă populația să se protejeze de această boală prin vaccinare. Medicii epidemiologi au menționat că toate vaccinurile sosite în țară sunt inofensive, garantate, pre-calificate de Organizația Mondială a Sănătății, procurate prin intermediul UNICEF și întrunesc toate aspectele de calitate, eficiență și eficacitate.

Teritoriile afectate de rujeolă în Republica Moldova sunt Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Cantemir, Ocnița, Nisporeni, Hâncești și Chișinău.

Fluxul de știri
0