Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Angajații Procuraturii Anticorupție au descins la USM

Abonare
Decanul facultății de Drept al Universității de Stat din Moldova, Sergiu Brânza, este vizat într-un dosar de corupție.

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. Decanul Facultății de Drept al Universității de Stat din Moldova, Sergiu Brânza, și unul dintre avocații fostului premier Vlad Filat, Viorel Berliba sunt percheziționați în aceste clipe de procurorii anticorupție. Perchezițiile au loc într-un dosar de corupție. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălcean.

НЦБК - Sputnik Moldova
Șase profesori ai ASEM şi 3 intermediari, reținuți de procurorii anticorupție

Acesta nu este primul caz în care oamenii legii, prin acțiunile lor, îi vizează pe dascălii din instituțiile de învățământ superior. Amintim că în data de 5 iunie, nouă persoane, printre care angajaţi ai Academiei de Studii Economice din Moldova și intermediari din afara instituției, au fost reţinute, fiind bănuite de organizarea unei reţele de corupţie prin intermediul căreia soluţionau promovarea examenelor contra-cost.

Potrivit oamenilor legii, pentru un examen, membrul grupului primea de la un student până la o mie de lei, nota pentru practica de producție costa între 1000 și 1500 de lei, iar cea mai scumpă era "aranjarea" susținerii tezei de licență sau masteratul — între 400 și 550 de euro. Astfel, studenții erau evaluați fictiv de către profesori, în mare parte fără prezența fizică la examene.

Fluxul de știri
0