Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festivalul de Film „Întâlnire cu Rusia”, la Bălți

© Fotolia / Mikhail Malyshev Кинозал
Кинозал - Sputnik Moldova
Abonare
Programul special prevăzut pentru orașul Bălți în cadrul Festivalului de Film „Întâlnire cu Rusia” care se va desfășura în Moldova în această săptămână.

CHIȘINĂU, 09 oct — Sputnik. Pentru viața culturală a Capitalei de nord a țării, zilele de 11 și 12 octombrie vor fi cu totul deosebite. Anume în aceste zile la Casa de Cultură a municipiului Bălți toți doritorii vor avea parte de programul festivalului „Întâlnire cu Rusia. Întâlnire cu Moscova".

Un program special îi așteaptă pe tinerii spectatori. La ora 10.00, la Casa de Cultură, va demara proiecția unui grupaj de desene animate, după care va urma filmul umoristic pentru copii „Замри-отомри" („Stai, nu te mișca"). După care iarăși umor: jurnalul „Eralaș" și evoluarea cunoscutului prezentator ale acestei emisiuni televizate, regizorul de film și scenaristul Boris Gracevski.

Кинопоказ проекта Кинопоезд - Sputnik Moldova
Festivalul Internațional de Film „Întâlnire cu Rusia”

Un alt oaspete important va fi compozitorul Aleksandr Jurbin, care va susține o seară de creație în sala de lectură a bibliotecii „Eugeniu Coșeriu", iar scriitorul și criticul literar Victor Erofeev va vorbi despre importanța scriitorului Ion Druță în contextul literaturii universale, dat fiind faptul că în acest an Festivalul este dedicat aniversării a 90-a a scriitorului moldovean.

Nuci spectatorii mai vârstnici nu vor fi dezamăgiți. La bibliotecă va avea loc proiecția în premieră a filmului „Turgheniev. Inimă rusească", dedicat împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Ivan Turgheniev.

În încheierea programului cultural va fi demonstrat pentru prima dată în Republica Moldova filmul regizat de Dmitri Suvorov „Primii".

Fluxul de știri
0