Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moscova, despre cine tergiversează întâlnirea israeliano-palestiniană la nivel înalt

© Sputnik / Issam Al-Rimawi / Accesați arhiva multimediaRelația dintre Israel și Palestina
Relația dintre Israel și Palestina - Sputnik Moldova
Abonare
Partea rusă își exprimă regretul în legătură cu faptul că dialogul direct între cei doi lideri așa și nu a avut loc.

CHIŞINĂU, 8 oct — Sputnik. Inițiativa unei întrevederi a premierului statului evreu, Benjamin Netanyahu, cu șeful administrației palestiniene, Mahmud Abbas, a rămas în aer, iar cei partea care a lansat inițiativa, cea israeliană, evită să-i dea curs, a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Mihail Bogdanov.

Российский самолет Ил-20М. Архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Reconstiruire 3D a doborârii avionului Il-20 rusesc în Siria - Video

”Au spus că nu trebuie să mergem undeva, nici la ONU, nici la organizații internaționale sau să convocăm niște conferințe oarecare, nu aven nevoie de nici un cvartet. Preferăm un dialog direct cu palestinienii în format bilateral, este varianta ideală și vom găsi limbaj comun”, a amintit diplomatul, citat de RIA Novosti

Potrivit lui, Moscova reiterează că este gata să organizeze o asemenea întâlnire.

”Fără precondiții. Astfel ca, anume în format bilateral, să se producă contactul, așa cum ne-a rugat șeful guvernului israelian. Am reușit să-l convingem pe Abbas de necesitatea unui asemenea format… Dar, spre regret, propunerea noastră, bazată pe doleanța părții israeliene, a rămas suspendată din cauză că statul evreu, în ultimii doi ani, evită un asenmenea contact”, a adăugat Bogdanov.

Fluxul de știri
0